Vi har for tiden fornøjelsen af at ha besøg af vores gode venner Malin og Jens, og dagen efter at de ankom til Bolivia var der fersken festival i Punata, som er en lille by en god times kørsel fra Cochabamba.
Vi drog friske afsted med Ximenas lillebror Pepe, hans ven mambo og Marcelo som er en gammel ven af familien.
Før vi kom frem til selve feriaen var vi lige nød til at tanke op hos en boliviansk pølsevogn, de ligner meget lidt de danske men super det var det, pølserne bliver stegt af to omgange først sådan for at blive stegt også bagefter for at branke lidt......... ej sundt, men en fryd for ganen.....................
|
Ximena igang med at bestille hos den bolivianske pølsevogn |
|
Først får de en tur i gryden til højre for derefter at blive branket i gryden til venstre, de var helt fantastiske |
|
Byen Punata er kendt for at dyrke nogle fantastiske ferskner, og det er da også sandt, men de bruger dem også som undskyldning for at feste og de laver den mest fantastiske fersken guarapo, som er en form for gæret fersken saft som bringer smil på læberne.
|
De lokale damer diskede op med ferskener i stor stil, en fryd for øjet og i den grad ganen |
Så efter at ha tusset rundt og smagt på ferskener og en omgang bordfodbold (3-1 til Danmark over Bolivia) fandt vi os en ældre dame som af store tønder solgte fersken guarapo, det blev nydt traditionen tro i selskab med et slag terninger, og drukket af en skal (tutuma)
|
Malin og Jens nød guarapoen i fuldt drag og det gav naturlig sund farve.... også var de løbet tør for putas changas jeje |
|
Senere tussede vi lidt mere rundt og spiste lidt flere ferskner, da kom sulten og behovet for et toilet.
Chicheria var løsningen, og punata er når det ikke er fersken sæson kendt for to ting, den ene er deres chicha og den anden er deres chicharon de pollo (en kyllinge ret serveret med mote som er deres store majs, og her enda med en mørkere variant som smagte fantastisk også deres llajua som er deres chili sauce og et must på ethvert boliviansk bord)
|
Chicha det er lige noget for mig |
|
|
|
|
|
Chicharon de pollo i deres store gryde og vores ration chicharon hvor der blev dyppet godt i llajua'en |
|
En charmerende og velsmagende del af chicharonnen var disse enndnu ikke lagte æg, de smagte skide godt egon...... og hovederne og fødderne var også ganske velsmagende............. |
Dette blev skyllet ned med en spand chicha (majs baseret læskedrik som bringer mange et smil frem, som dog alt efter hvor gæret det er blevet kan være lidt hård ved maven)
|
Asiri var i centrum hun nyder mange mennesker og havde det sjovt på la chicheria og Marcelo serverede chicha, spanden kommer med nogle sjove bobler som ser lidt giftige ud..... |
|
Asiri og hendes fader nyder lidt chicha af en god tutuma, Asiri som nu vejer en god 8,5 kg...... |
|
Asiri nyder de mange glade mennesker omkring hende |
Da vi så skulle hjem!!!!!!!!!!!!!
|
Drengene skulle tanke op til hjemturen..... |
|
Der blev livligt serveret under hele turen hjem... og det blev også til et lille tissestop....... |
Blev der provianteret hos de små boder og guarapo og chicha blev hældt på 1,5 l flasker og bragt med i bussen, hvilket uden tvivl gjorde bus turen en del sjoverer....................
un pequeño resumen de la Visita a punata pueblito a las afueras de cochabamba junto a Jens, Malin, chileno, turbo pepito y nosotros comimos un tipico plato de la zona que es el chicharron de pollo y chorisitos para un aperitivo junto a su chicha y guarapo fresquito asi pueden ver que la pasamos bien en compañia de los amigos salud!!!!!.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar